Hennie Ramaekers Hennie Ramaekers studeerde piano en orkestdirectie aan het Maastrichts Conservatorium. Hennie Ramaekers was dirigent van diverse bekende koren en symfonische blaasorkesten, waaronder de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar en de harmonieorkesten Sainte Cécile Eysden, Wilhelmina Glanerbrug en St. Michaël Thorn. Met diverse orkesten behaalde hij nationale kampioenschappen. Tijdens de Wereld Muziek Concoursen te Kerkrade in 1985, 1989, 1993 en 1997 behaalde hij telkens een eerste prijs met lof der jury in de concertafdeling. Naast het dirigentschap van verenigingen was hij als docent of directeur verbonden aan het Maastrichts Conservatorium, de Streekmuziekschool te Roermond, het Centrum voor Muziek & Dans "Midden-Langstraat" te Waalwijk en het Conservatorium te Enschede.

Fried Dobbelstein Zijn muzikale loopbaan begon hij op zijn achtste jaar, toen hij met de piano in aanraking kwam. Aan het Conservatorium te Maastricht studeerde hij onder meer Piano en Schoolmuziek; verder studeerde hij HAFA-directie bij Sef Pijpers. In 1991 ontving hij het grote diploma, waardoor hij bevoegd is professionele orkesten te leiden. Sinds 1988 is Fried Dobbelstein dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer. Met dit orkest werd hij in 1999 en 2009 LBM kampioen in de superieure afdeling en in 2000 Nederlands kampioen. Van 1992 tot 2014 was hij dirigent van fanfare St. Joseph uit Meers. Van 1993 t/m 2003 was hij dirigent van de Koninklijk Erkende Fanfare Maasbracht-Beek. Verder dirigeerde hij van 2002 tot 2010 Harmonie St. Petrus en Paulus uit Wolder Maastricht en was hij 10 jaar chef-dirigent van de Bläser Philharmonie Süd-West. Sinds augustus 2007 is hij chef-dirigent van harmonieorkest Wilhelmina Glanerbrug. Sinds januari 2010 is hij de nieuwe chef-dirigent van harmonieorkest Oefening en Uitspanning Beek en Donk. Ook is hij actief als gastdirigent in binnen- en buitenland (Duitsland, Spanje, Letland), verschillende regio-orkesten en geeft hij directie-les aan jonge dirigenten. Hij geeft regelmatig workshops in binnen- en buitenland. Hij is verder jurylid voor concertconcoursen KNMO HaFaBra en functioneert hij als kerkorganist. Vanaf september 2009 is hij als hoofdvakdocent HaFaBra Directie verbonden aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle/Enschede. Vanaf januari 2019 heeft hij een functie als lid van de Cultuurtank Provincie Limburg.

Frans-Aert Burghgraef Frans-Aert Burghgraef studeerde directie aan de conservatoria van Groningen en Utrecht. Hij werd uitgenodigd om een masterclass te volgen bij Bernard Haitink, als onderdeel van het vermaarde Lucerne Festival. Bovendien werd hij door Edo de Waart geselecteerd om een concert te dirigeren bij Antwerp Symphony Orchestra. In september 2018 werd hij geselecteerd voor een masterclass met Dima Slobodeniouk en zijn Orquestra Sinfonico de Galicia in A Coruña. Na zijn debuut in 2014 bij het Orkest van het Oosten werd hij teruggevraagd in oktober hetzelfde jaar. In de volgende jaren dirigeerde hij Het Gelders Orkest, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Lucerne Festival Strings, Noord Nederlands Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In januari 2015 werd Frans-Aert Burghgraef eerste prijs winnaar van de befaamde Taipei Conducting Competition. In mei 2017 keerde hij terug naar Taipei voor een project bij het Taipei Chinese Orchestra. Tevens debuteerde hij in het Amsterdamse Concertgebouw bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Het seizoen 2018/19 brengt maestro Burghgraef onder meer terug naar het Noord Nederlands Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en Orkest van het Oosten. Ook zal hij debuteren bij het Luzern Symphony Orchestra, en maestro James Gaffigan assisteren in La Fanciulla del West bij de Bayerische Staatsoper. Hij is vanaf september 2016 voor drie seizoenen benoemd tot assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Hierbij zal hij samenwerken met chef-dirigent Markus Stenz en met gastdirigenten als James Gaffigan, Edo de Waart, David Zinman, Vasily Petrenko en Bernard Haitink. In 2019 dirigeert hij het orkest in het nieuwjaarsconcert en bij een Radio 4 opname. Frans-Aert is een groot supporter van jong talent. Hij heeft in maart 2017, in een project met het Koninklijk conservatorium van Den Haag, jonge instrumentalisten uit heel Europa gecoacht. Het Nederlands Studenten Kamerorkest vroeg Burghgraef zes concerten te dirigeren in april 2017. In december 2015 ontving Frans-Aert in het Amsterdamse Concertgebouw de prestigieuze Kersjes directiebeurs.
  • List item